Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 2 albumi
- 90 g di latte
- 140 g di farina
- 1 uovo
- 80 g di uvetta precedentemente ammollata in acqua
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 20 pezzi
- Kalorie
- 4895.3 kJ / 1170 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 225.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 221 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Làciàditt (Frittelle dolci)
1 Std. 40 Min
Frittelle di carnevale
2h 35min
Frittelle di mele e arancia
1h 5 min.
Torta alle fragole
2h
Fritole veneziane
2h 40min
Tiramisù alle fragole
3h 30 min.
Meringata
4 Std. 30 Min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2h 30min
Frittelle di mele
40 min.
Manzo all'olio con polentina bianca
3h
Strudel di mele
1h 35min