Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta

Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta

3.9 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Base
  • di burro a pezzi
    200 g
  • di zucchero
    170 g
  • di essenza di vaniglia
    ½ cucchiaino
  • uova
    2
  • di banane (2 banane), la polpa schiacciata
    100 g
  • di latte
    130 g
  • di aceto
    1 cucchiaio
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di cacao in polvere
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Glassa alla ricotta
  • di zucchero
    180 g
  • di ricotta
    75 g
  • di burro a pezzi
    50 g
  • di essenza di vaniglia
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 470 kcal / 1967 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 58.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...