Wersje kompatybilne
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g di burro a pezzi
- 170 g di zucchero
- ½ cucchiaino di essenza di vaniglia
- 2 uova
- 100 g di banane (2 banane), la polpa schiacciata
- 130 g di latte
- 1 cucchiaio di aceto
- 250 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa alla ricotta
- 180 g di zucchero
- 75 g di ricotta
- 50 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di essenza di vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1967 kJ / 470 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta Bimby®
1h 50min
Torta chocolat
1 Std.
Torta party-pops
2h 10min
Torta carote e mele
1h 30min
Torta mascarpone e noci
1h 30min
Torta cappuccino
2h
Torta veloce al cioccolato
20 Min
Torta Bicerin
30 Min
Torta degli auguri
1j 35 menit
Torta Bimby® ai mirtilli
1h 15 min
Cupcake alle mele con frosting alla ricotta e cannella
55 min