Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise

Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise

4.7 594 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Salz
    3 Prise
  • Zucker
    1 Prise
  • heurige Erdäpfel klein oder geviertelt
    350 g
  • weißer Spargel vom Kopf abwärts geschält (siehe Tipp)
    750 - 1000 g
  • Rohschinken
    6 - 8 Scheiben
  • Butter in Stücken
    200 g
  • Eidotter
    2
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Weißwein
    1 EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ¼ TL
    1 Prise Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1102 kcal / 4609 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 92 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...