Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 3 Prise Salz
- 1 Prise Zucker
- 350 g heurige Erdäpfel, klein oder geviertelt
- 750 - 1000 g weißer Spargel, vom Kopf abwärts geschält (siehe Tipp)
- 6 - 8 Scheiben Rohschinken
- 200 g Butter, in Stücken
- 2 Eidotter
- 1 EL Zitronensaft
- 1 EL Weißwein
-
¼
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Prise Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 2 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4609 kJ / 1102 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Błonnik
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Spargel mit Kartoffeln
50 min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Schweinslungenbraten mit Spargel
1sa 10 dk
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 dk
Rhabarber-Trifle
20min
Spargel mit Eier-Vinaigrette
40min
Spargel mit Ziegenkäse und Portweinzwiebeln
50 min
Spargel mit Bozner Sauce
1h 25min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10 dk
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1 godz.
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2 Std.
Kabeljau in Senfsauce
40min