Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 35 g Öl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten oder Scheiben (1 cm)
-
300 - 400
g Schweineleber
lub Kalbsleber - 1 TL Maisstärke
- ½ TL Salz
- 4 TL Majoran, getrocknet
- 2 - 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Essig
- 100 g Wasser
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Butter, kalt in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2042 kJ / 489 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Erdäpfelpüree (XXL)
1 godz. 40 min
Fiakergulasch
2u. 15min
Wilder Wurzel-Topf
2u. 45min
Steirisches Krenfleisch
2u. 45min
Kaninchen in Tomatensauce
50 min
Hendlgulasch mit Pilzen und böhmischen Knödeln
1h 20 min
Schweinefilet mit getrockneten Pflaumen (XXL)
1h 20 min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 Std.
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3 Std. 10 Min
Rindsgulasch klassisch
3 godz. 20 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2u. 45min