Geröstete Leber
TM6

Geröstete Leber

4.6 (206 ocen)

Składniki

  • 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
  • 35 g Öl
  • 200 g Zwiebeln, in Spalten oder Scheiben (1 cm)
  • 300 - 400 g Schweineleber
    lub Kalbsleber
  • 1 TL Maisstärke
  • ½ TL Salz
  • 4 TL Majoran, getrocknet
  • 2 - 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • 1 TL Essig
  • 100 g Wasser
  • 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
  • 20 g Butter, kalt in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2042 kJ / 489 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
13.1 g
Tłuszcz
32.3 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy