Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 35 g Öl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten oder Scheiben (1 cm)
-
300 - 400
g Schweineleber
lub Kalbsleber - 1 TL Maisstärke
- ½ TL Salz
- 4 TL Majoran, getrocknet
- 2 - 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Essig
- 100 g Wasser
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Butter, kalt in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2042 kJ / 489 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Coq au vin
3u.
Steirisches Krenfleisch
2h 45min
Hendlgulasch mit Pilzen
35min
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Fiakergulasch
2h 15min
Hendl mit Erdäpfeln, Gemüse und Tomatensauce aus dem Backofen
2 Std.
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Fleischbällchen in Tomatensauce
35min
Rindsgulasch klassisch
3 Std. 20 Min
Reisfleisch
2u. 20min