Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 250 g Suppengemüse (z. B. Karotte, Sellerie, Petersilienwurzel, etc.), in Stücken (4 cm)
- 5 Stängel Petersilie
-
5
Stängel Liebstöckel, frisch
lub 3 TL Liebstöckel, getrocknet - 450 - 550 g Rindfleisch, ohne Knochen (Suppenfleisch), in Stücken (7 cm)
- 6 Pfefferkörner, schwarz
- 6 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 Gewürznelken
- 3 - 3 ½ TL Salz
- 1000 - 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gemüsekraftsuppe
3hod. 45min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1h
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Menü: Tafelspitz mit Semmelkren und Schnittlauchsauce; Mascarpone-Erdbeerdessert
1h 45min
Erdäpfelsalat
1h
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Reisfleisch
2 godz. 20 min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3h 10min
Rindsgulasch klassisch
3 godz. 20 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 godz.