Wersje kompatybilne
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargel mit Kartoffeln
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 5 g Butter
- 750 g Kartoffeln, klein oder in Stücken (siehe Tipp)
- 1000 - 1500 g Spargel
Sauce Hollandaise
- 250 g Butter, in Stücken
- 50 g Wasser
- 1 EL Zitronensaft
- 3 Eidotter
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Überbackene Hühnerbrust in Tomatensauce mit Erdäpfelpüree
1h
Milchreis (XXL)
55min
Spaghetti Carbonara
25min
Lasagne
1h 45min
Menü: Brokkolisalat und Käseaufstrich zu Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
1h
Spargel mit heurigen Erdäpfeln und Joghurthollandaise
45min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45min
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
3 Std.
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse
50min
Lachsforelle mit Rahmspinat und Salzkartoffeln
55min