Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g raisins
- 50 g blanched almonds
- 1 tsp chilli powder (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 500 g boneless lamb leg, cubed (3 cm)
- 15 g unsalted butter, soft
- 1 tsp nigella seeds
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp hot paprika
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch asafoetida
- 50 g stale bread, torn in pieces
- 2 tsp garam masala
- 2 tsp fine sea salt
- 1 medium egg
- 2 Tbsp plain flour
- 3 Tbsp vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Chicken Tikka Masala
45min
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
10 Std. 55 Min
Beef Kebabs with Monkey Gland Sauce
2h
Pork Vindaloo
4h
Sheek Kebab
1 Std. 10 Min
Peshwari Naans
2h
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Onion Bhaji
45min