Urządzenia i Akcesoria
Lamb Kebobs
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
-
raisins80 g
-
blanched almonds50 g
-
chilli powder (opcjonalnie)1 tsp
-
garlic cloves2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
boneless lamb leg cubed (3 cm)500 g
-
unsalted butter soft15 g
-
nigella seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
hot paprika1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
asafoetida1 pinch
-
stale bread torn in pieces50 g
-
garam masala2 tsp
-
fine sea salt2 tsp
-
medium egg1
-
plain flour2 Tbsp
-
vegetable oil3 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
1611 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mojo Sauce for Seafood
10 min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 min
Nectarine and Raspberry Ice Cream Sandwiches
19 godz. 15 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Spicy Tuna Rolls
1 godz. 25 min
Lamb Spezzatino
1 godz. 45 min
Coconut-crusted King Prawns with Citrus Mustard Dip
45 min
Quenelles with Watercress Sauce
2 godz. 45 min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 godz.
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Mediterranean Chicken Wings with Herb Orange Rice
1 godz.
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min