Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Mehl
- 120 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 200 g Crème fraîche
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen
- 2 Ziegenkäserollen (à 125 g), in Scheiben (ca. 1 cm)
- Honig zum Beträufeln
- 1 rote Zwiebel, klein, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Erdbeeren und Ziegenkäse
40 min.
Flammkuchen mit roten Zwiebeln und Trauben
1h 25min
Spargel-Lachs-Flammkuchen
1h 10 min.
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami
30min
Spargelflammkuchen mit Walnüssen
1h 15 min.
Flammkuchen mit Zwetschgen und Camembert
1hod. 50min
Spinatsalat mit Aprikosendressing und Halloumi
15 min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Flammkuchen mit Datteln und Speck
1 Std. 40 Min
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35min
Erdbeer-Rhabarber-Crumble
50 min.