Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 250 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 100 g Feta, grob zerbröselt
- 2 Eier, eins davon verquirlt
- 1 EL Crème fraîche
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 2 Pck. Blätterteig aus der Kühltheke (à 275 g; je 1 Platte à 25 x 40 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1 Std. 50 Min
Tortellini-Spinat-Auflauf
1 Std.
Spinat-Cannelloni
1h 20 min
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50 min
Spinat-Frischkäse-Pfannkuchen-Wrap
1 Std.
Muschelnudeln mit Rahmspinat
50 min
Mini-Pizzen mit Ziegenkäse
1 godz. 40 min
Gemüse-Kopenhagener
45 min
Spinat-Käse-Taschen
1 Std. 45 Min
Zucchini-Käse-Lasagne
1 Std.
Zucchiniröllchen in Tomatenrahm
1 Std.
Couscous-Möhren-Patties
45 min