Auberginen-Tomaten-Pesto
TM6 TM5

Auberginen-Tomaten-Pesto

4.7 (1.2K ocen)

Składniki

  • 1 Zwiebel, klein (40 g), halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 200 g Aubergine, in Stücken
  • 50 g rote Paprika, in Stücken
  • 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
  • 100 g Olivenöl
  • 40 g Pinienkerne
  • 40 g Tomatenmark
  • 50 g Parmesan, in kleinen Stücken
  • ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1 Prise Zucker
  • 1 TL Oregano

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1151 kJ / 275 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy