Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, klein (40 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Aubergine, in Stücken
- 50 g rote Paprika, in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 100 g Olivenöl
- 40 g Pinienkerne
- 40 g Tomatenmark
- 50 g Parmesan, in kleinen Stücken
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1151 kJ / 275 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Pesto
10 Min
Paprika-Pesto
40 min
Petersilien-Pesto mit gerösteter Paprika
5 Min
Pilz-Pesto
40 min
Paprika-Auberginen-Mus
1h
Möhren-Rucola-Pesto
10 Min
Petersilien-Erdnuss-Pesto
10 Min
Walnuss-Pesto
10 Min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 min
Spinat-Mandel-Pesto
10 Min
Spinat-Pesto
10 Min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 Min