Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 380 g cenoura
- 20 g salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g tomate
- 50 g azeite
- 100 g chouriço de carne cortado em cubos
- 900 g coxas de frango c/ pele e c/ osso
- 100 g vinho branco
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 200 g água
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar), cortada em cubos pequenos
- 300 g ervilhas descongeladas
- Sal q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2682 kJ / 641 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 385 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1h 20min
Guisado de peru com alho
45min
Pescada com ovos e arroz de alho e coentros
40min
Esparguete com frango
40min
Coxas de frango com puré de cenoura
8 godz. 45 min
Papelotes de frango com cogumelos e massa pérola com couve kale
1h 45min
Sopa de vegetais com peru
40min
Bifes de peru recheados e arroz a vapor
1h
Arroz de bacalhau
40min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de cenoura
30min
Frango com arroz à Bracarense
1h