Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 500 g Lammfleisch aus der Keule, in Würfeln (ca. 3 cm)
- 2 - 3 Zweiglein Rosmarin, abgezupft
- 2 - 3 Zweiglein Thymian, abgezupft
- 300 g Wasser
- 100 g Rotwein, trocken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 1 TL Paprika edelsüß
- ¾ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 45 g Tomatenmark
- 250 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Staudensellerie, in Stücken (ca. 1,5 cm)
- 250 g rote Paprika, in Streifen (ca. 5 x 1,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Rinderschmortopf
1h 55min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min.
Fischeintopf mit Koriander
45 min.
Kaninchen alla Liguria
10 Std.
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15 min.
Rinderfilet à la Esterhazy
50 min.
Lammeintopf mit Paprika
50 min.
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1h
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1h 10 min.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5 min.
Rinderragout mit Bohnen
50 min.