Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pernas de frango (1500 g aprox.)
- 200 g vinho branco
- 3 dentes de alho
- 1 c. sopa de colorau
- 2 c. chá de sal
- pimenta q.b.
- 20 folhas de hortelã
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
-
300
g tomate maduro
lub 300 g tomate em pedaços - 50 g vinho branco
- 150 g água
- 800 g favas descongeladas
- 4 folhas de hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2714.5 kJ / 648.8 kcal
- Białko
- 59.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1098.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa
50 min
Fusilli com frango e azeitonas
50 min
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40 min
Lombo de porco com molho de chalota e vinho do Porto e batata-doce assada - TM5
Brak ocen
Menu: Pudim de carne com cogumelos, feijão-verde e arroz de couve-flor
45 min
Guisado de carne de porco com grão, legumes e cuscuz
1 godz.
Tagliatelle com fricassé de bivalves
55 min
Salada de grão e bacalhau
1 godz.
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 Std. 30 Min
Salada de arroz com atum
35 min
Frango com arroz à Bracarense
1 godz.
Sopa de feijão e espinafres
30 min