Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g miolo de noz
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo fusilli
- 150 g bacon em tiras
- 250 g queijo mascarpone
- 4 gemas de ovo
- 1 pitada de pimenta
- 10 g sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3433 kJ / 820.5 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 49.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1375.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango e azeitonas
50 min
Fusilli com frango no forno
35 min
Frango com caril
30min
Arroz de peixe com espinafres e limão
30min
Penne com curgete e molho de feijão
35 min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Gnocchi de feijão-branco
1u. 10min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30min
Linguine com pesto de tomate e amêndoa
25 Min
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1u. 10min
Risoto de limão com peito de frango picante
1h 25min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40 min