Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
-
12
fatias de fiambre inteiras (corte médio)
lub 12 fatias de fiambre de aves - 100 g queijo flamengo
- 180 g cenoura cortada em pedaços
- 4 ovos
-
240
g iogurte natural
lub 240 g leite - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 488.1 kJ / 116.7 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 623.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Empadão enrolado
1h 30min
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40min
Clafoutis de tomate-cereja
50min
Sangria de rosé com melancia
15min
Curgetes recheadas com atum
1h
Tortilha espanhola baixa em calorias
45min
Salada de frango e espinafre
1h 20min
Rolo de omelete com recheio de requeijão e hortelã
30min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30min
Salmão no forno com tomate seco
30min
Felisminas
45min