Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 4 ovos
- 400 g açúcar
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g leite de coco
- 30 g coco ralado
- 400 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 200 g açúcar
- 120 g manteiga à temperatura ambiente
- 300 g queijo-creme
- Corante alimentar q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1442.3 kJ / 344.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 108.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake pops de Natal
6 Std.
Coroa do advento
1h 30min
Massa de frango com cebola, salada quente de legumes e bolo de chocolate a vapor
1h 5min
Salame de chocolate
2h 15 min.
Ovos de chocolate com panacota
5h 30min
Tempero com fruta para grelhados
5min
Doce de amêndoa de Leiria
35min
Mini caracóis de canela
1h 30min
Torta de amêndoa à Tia Isabel
1h
Bolo de maçã húmido - TM6
2h
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Salame XL de chocolate branco e preto
45min