Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g amêndoa s/ pele
- 150 g bolacha Maria
- 60 g manteiga s/ sal à temperatura ambiente
-
60
g licor de amêndoa amarga
lub 60 g rum - 170 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 30 g óleo de girassol
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 644.3 kJ / 154 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 37 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombons de creme de chocolate e avelã
2h
Coroa do advento
1h 30min
Colheres de chocolate
3h 25 min.
Amêndoas cobertas com chocolate branco e coco
Brak ocen
Bites de café e avelã
50min
Bolo das 7 rosas
1h 45min
Fritos de laranja
1h 25min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Gelado de menta e chocolate
24h
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3h 40min
Tarte intensa de chocolate
2h 30 min
Malassadas
2h 30 min