Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dunkle Schokoladenmousse
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 150 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 5 Eigelb
- 35 g Zucker
Helle Schokoladenmousse
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 3 Eigelb
- 10 g Zucker
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2195 kJ / 525 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladenmousse
3h 20 min
Schokoladen-Mousse
5 Min
Panna Cotta
5h
Lebkuchenparfait
8h 15 min
Orangenparfait
6h 30min
Zimtmousse
5h 40min
Nougat-Panna-Cotta
4h 15 min.
Zitronensorbet
8h 30 min.
Weiße Schokoladenmousse
5h 30 min
Zitronen-Parfait
4 Std. 30 Min
Bayerische Creme
8h
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25 min