Schokoladenmousse marmoriert

Schokoladenmousse marmoriert

3.7 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 35 min
8 Portionen

Składniki

Dunkle Schokoladenmousse
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Zartbitterkuvertüre in Stücken
    150 g
  • Eigelb
    5
  • Zucker
    35 g
Helle Schokoladenmousse
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • weiße Kuvertüre in Stücken
    100 g
  • Eigelb
    3
  • Zucker
    10 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
    1 Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 2195 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...