Urządzenia i Akcesoria
Schokoladenmousse marmoriert
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 35 min
8 Portionen
Składniki
Dunkle Schokoladenmousse
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Zartbitterkuvertüre in Stücken150 g
-
Eigelb5
-
Zucker35 g
Helle Schokoladenmousse
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
weiße Kuvertüre in Stücken100 g
-
Eigelb3
-
Zucker10 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
2195 kJ /
525 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bayerische Creme
8 godz.
Schokoladenmousse
3 godz. 20 min
Weiße Schokomousse
10 godz.
Weiße Schokoladenmousse
5 godz. 30 min
Crème brûlée
6 godz.
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Panna Cotta
5 godz.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 godz. 30 min
Mousse au chocolat mit Banane
3 godz. 25 min
Schokoladencreme
1 godz. 15 min