Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rosinen
-
50
g Apfelsaft
lub 50 g Rum
Hefeteig
- 220 g Milch
- 40 g Hefe (1 Würfel)
- 100 g Zucker
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 500 g Mehl
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 240 g Milch
- 20 g Zucker
- 20 g Vanillepuddingpulver
- 80 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Mürbeteig
5 Min
Konfitüre mit Gelierzucker
30min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Hefezopf
2h 20min
Pizza Margherita
1h 45min
Apfelmuffins
40min
Quarkstrudel
1h 20min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1h 20min
Flammkuchen, klassisch
1h
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min
Hefegrundteig, süss
1h