Urządzenia i Akcesoria
Hefeschnecken
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 Stück
Składniki
-
Rosinen100 g
-
50 g RumApfelsaft50 g
Hefeteig
-
Milch220 g
-
Hefe (1 Würfel)40 g
-
Zucker100 g
-
Butter in Stücken80 g
-
Ei1
-
Mehl500 g
-
Salz½ TL
Füllung und Fertigstellung
-
Milch240 g
-
Zucker20 g
-
Vanillepuddingpulver20 g
-
Crème fraîche80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1105 kJ /
264 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mürbeteig
5 min
Quarkstrudel
1 godz. 20 min
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Hefegrundteig, süss
1 godz.
Apfelmuffins
40 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 godz. 20 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Flammkuchen, klassisch
1 godz.
Mohnkuchen mit Streuseln
1 godz. 25 min