Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 120 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 400 g Möhren, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 500 g Wasser
-
1
Fleischbrühwürfel (für je 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Erbsensuppe mit Würstchen
1h 45min
Linsensuppe
8h 45min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Steckrüben-Eintopf
45min
Gemüseeintopf für Hungrige
1sa 10 dk
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50 min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Apfel-Möhren-Rohkost
5min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1sa 10 dk
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45min
Steckrüben mit Kartoffeln
40min