Möhreneintopf

Möhreneintopf

4.5 933 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    120 g
  • Möhren in Stücken
    400 g
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Muskat
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 516 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...