Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Äpfel, geachtelt
- 250 g Möhren, in Stücken
-
25
g Öl (z. B. Walnuss- oder Rapsöl)
lub 50 g Sahne - 20 g Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 542 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Rote Grütze
30 Min
Möhreneintopf
30 Min
Apfelmus
20 Min
Rohkost, gemischt
10 Min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 Min
Möhrengemüse mit Frühlingszwiebeln
20 Min
Radieschen-Apfel-Salat
10 Min
Möhren-Apfel-Rohkost auf Chicorée
15 Min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 Min
Weißkohlrohkost
10 Min
Möhrensalat mit Erdnüssen
10 Min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 Min