Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 250 g Champignons, braun oder weiß, in Scheiben
- 250 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 550 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Kräuterschmelzkäse, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2047 kJ / 489 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8h 45min
Hackbällchen-Suppe
35 min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40 min
Steckrüben-Eintopf
45 min
Bremer Labskaus
1h 20 min
Mett-Porree-Suppe
40 min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50 min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10 min
Hühnerfrikassee
1h 20 min
Käse-Porree-Suppe
30min
Porree-Hackfleisch-Suppe
1 Std.
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 min