Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Blumenkohl, in Röschen
- 100 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 300 g Milch
- 20 g Mehl
- 1 Glas Wiener Würstchen, Minis (Abtropfgew. 190 g), abgetropft
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
15min
Porree-Hackfleisch-Suppe
35min
Hackbällchen-Suppe
35min
Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei
45 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 Min
Spinatsuppe mit Wildreis
45 Min
Möhrencremesuppe mit Wiener Würstchen
30 menit
Blumenkohlsuppe
40 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 menit
Hack-Käse-Topf
45 Min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 Min