Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce

Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce

4.4 895 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Reis, parboiled
    250 g
  • Brokkoliröschen
    500 g
    500 g Blumenkohl, in Röschen
  • Fischfilet (z.B. Rotbarsch, Lachs, Kabeljau), in 4 gleichen Streifen (siehe Tipp)
    600 g
  • Salz und etwas mehr zum Abschmecken
    ¾ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Abschmecken
    ¼ TL
  • Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Dill abgezupft
    1 Bund
  • Milch
    200 g
  • Mehl
    30 g
  • Butter
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44 g
Kalorie 2461 kJ / 588 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...