Urządzenia i Akcesoria
Apfelpfannkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Äpfel geviertelt400 g
-
Zimt1 TL
-
flüssiger Süßstoff½ TL
-
Eier4
-
Mineralwasser300 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver½ TL
-
Sonnenblumenöl4 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1262 kJ /
301 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Blechkuchen mit Pflaumen
1 godz. 15 min
Hefewaffeln
50 min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 min
Norddeutsche Pfannkuchen
45 min
Kartoffelauflauf
1 godz. 15 min
Blaubeer-Pfannkuchen
30 min
Apfelpfannkuchen
40 min
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Sahne-Waffeln
40 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 min