Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Äpfel, geviertelt
- 1 TL Zimt
- ½ TL flüssiger Süßstoff
- 4 Eier
- 300 g Mineralwasser
- 150 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 4 TL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1262 kJ / 301 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Apfelpfannkuchen
40min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Kartoffelauflauf
1h 15min
Mandelwaffeln
1h
Hefewaffeln
50min
Sahne-Waffeln
40min
Blaubeer-Pfannkuchen
30min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50min
Spritzgebäck
1h
Butterkuchen
1 godz. 55 min