Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Pflanzenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 450 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, geschält, in Stücken (3 cm)
- 150 g Suppengrün, in Stücken (3 cm)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 4 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter, frisch, mehrfach eingeschnitten
- 700 g Wasser
- 200 g Mett
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 2 - 3 Prisen Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1238 kJ / 295 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8 Std. 45 Min
Erbsen-Möhren-Eintopf
1h
Gemüse-Nudel-Suppe mit Hackklößchen
1h
Bohneneintopf
40min
Hackbällchen-Suppe
35 min
Bunter Möhreneintopf mit Nürnberger Würstchen
40min
Die Familiensuppe
30 min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45 min
Bohneneintopf
1h
Möhren-Eintopf
45 min
Bouneschlupp (Saarland)
40min
Graupensuppe
1h