Kartoffeleintopf

Kartoffeleintopf

4.2 450 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Pflanzenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Kartoffeln vorwiegend festkochend, geschält, in Stücken (3 cm)
    450 g
  • Suppengrün in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    4 Prisen
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Lorbeerblätter, frisch mehrfach eingeschnitten
    2
  • Wasser
    700 g
  • Mett
    200 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    2 EL
  • Chiliflocken
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 295 kcal / 1238 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...