Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat

Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat

3.4 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
3 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln in Stücken
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Dille, frisch
    20 g
  • Petersilienblätter
    20 g
  • Apfelessig
    40 - 50 g
  • körniger Senf
    80 g
  • Schweinekoteletts (à ca. 180 g), 1,5 cm dick
    3
  • Wasser bis zur Maximummarkierung
  • Zitronensaft
    30 g
    1 gestr. TL Zitronensäure, (siehe Tipp)
  • Knollensellerie geschält
    80 g
  • grüne Äpfel je nach Größe, entkernt
    150 g
  • Chicorée
    150 g
  • Sauerrahm
    40 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Sonnenblumenöl
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 488 mg
Białko 42 g
Kalorie 1878 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...