![Sous-vide Birnen mit Zimtsauce Sous-vide Birnen mit Zimtsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7803b9b2-45b1-4479-a083-7f3a21d8ff00/Derivates/4ee76e7f-f420-4233-afc7-53bb41608fa0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g Zucker
- 1 TL natürliches Vanilleextrakt
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
- 4 Birnen (festfleischige Sorte), reif
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- 4 - 6 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 614 kJ / 146 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebeln leicht anbraten
20min
Slow Cooking Fleischbällchen in Tomatensauce
3h 40min
Honeycomb
1h 30min
Tonkabohnenzucker
5 min
Zwiebeln und Knoblauch leicht anbraten (200 g)
20min
Sous-vide Teriyaki Lachs
1 Std. 20 Min
Zwiebeln anbraten
25 dk
Fruchtiges Pulled Pork
9 Std. 10 Min
Pappardelle al Ragù
4sa
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 Std. 20 Min
Schalotten anbraten
25 dk
Zwiebeln karamellisieren (200 g)
40min