![Quick Thai Chicken Curry Quick Thai Chicken Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B644EFBF-369E-4339-8403-3EFF5219B3F8/Derivates/C0999010-A683-4BB7-AF17-E806F91B8F3C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 3 ½ oz yellow onions, halved
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 1 oz oil
- 3 ½ oz Thai red curry paste
- 14 oz coconut milk
- 5 oz water
- 16 - 17 oz waxy potatoes (e.g. Yukon Gold, red potatoes, fingerling), peeled, cut into bite-size pieces
- 4 oz carrots, cut into bite-size pieces
- 24 oz boneless, skinless chicken breast, cubed (1½ in.)
- 6 oz frozen peas
- 2 - 3 sprigs fresh cilantro, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539 kJ / 607 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Butter Chicken
4hod. 5min
Bolognese Sauce
1 Std. 10 Min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 min
Easy Satay Chicken
1 godz.
Chicken Garam Masala
50 min
Mild Thai Green Curry
50 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Minestrone
45 min
Cashew Chicken Stir Fry
30 min
Indian Vegetable Curry
50 min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 godz. 5 min
Leek and Potato Soup
40 min