Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 3 ½ oz yellow onions, halved
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 1 oz oil
- 3 ½ oz Thai red curry paste
- 14 oz coconut milk
- 5 oz water
- 16 - 17 oz waxy potatoes (e.g. Yukon Gold, red potatoes, fingerling), peeled, cut into bite-size pieces
- 4 oz carrots, cut into bite-size pieces
- 24 oz boneless, skinless chicken breast, cubed (1½ in.)
- 6 oz frozen peas
- 2 - 3 sprigs fresh cilantro, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539 kJ / 607 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Fragrant Chicken Curry
1 godz.
Chicken Garam Masala
50min
Cod with Citrus Butter
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Ginger Pork Lettuce Cups with Strawberry Chutney
50min
Moroccan Chicken Bowl
45min
Jambalaya, Spicy Soup and Fruit Crumble
1h 45min
Beef Chili with Lemon Feta
30min
Easy Satay Chicken
1 godz.
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1 godz.
Mild Thai Green Curry
50min
Cashew Chicken Stir Fry
30min