Urządzenia i Akcesoria
Mandarinenkuchen vom Blech
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Stücke
Składniki
Biskuitboden
-
Zucker150 g
-
Eier3
-
Mehl150 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Wasser30 g
Belag
-
Mandarinen (à 300 g)3 Dosen
-
Tortenguss, rot2 Pck.
-
Tortenguss, weiß1 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Sahnesteif5 Pck.
-
Multivitaminsaft250 g
-
Vanille-Saucenpulver ohne Kochen (ca. 40 g)2 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
787 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Spiegelei-Kuchen
1 godz. 15 min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 godz. 30 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Erdbeersahnetorte
6 godz. 30 min
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4 godz.
Kiba-Crunch-Kuchen
5 godz. 35 min
Mokka-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min