Urządzenia i Akcesoria
Marzipankuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 Scheiben
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Marzipanrohmasse zimmerwarm, in Stücken400 g
-
Orangenschale1 geh. TL
-
Eier6
-
Backpulver1 ½ TL
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
750 kJ /
179 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
5 Freunde
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Zitronenkuchen
4 godz.
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Glückskuchen
2 godz. 10 min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Mandarinen-Vanille-Creme
1 godz.
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1 godz. 30 min
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Schoko-Kirsch-Kuchen aus dem Varoma
4 godz. 35 min
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Milchreiskuchen
3 godz.