Marzipankuchen

Marzipankuchen

3.1 161 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 Scheiben

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Marzipanrohmasse zimmerwarm, in Stücken
    400 g
  • Orangenschale
    1 geh. TL
  • Eier
    6
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 750 kJ / 179 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...