Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 400 g Marzipanrohmasse, zimmerwarm, in Stücken
- 1 geh. TL Orangenschale
- 6 Eier
- 1 ½ TL Backpulver
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 750 kJ / 179 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spekulatiusrolle
2 godz. 20 min
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Marzipanschnitten
2 godz.
Nusskuchen aus dem Varoma
1 Std. 30 Min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 Std. 30 Min
Andis Schokoladenkuchen
2 godz.
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1 Std. 30 Min
Weiße Schokomousse
10h
Haselnuss-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Milchreiskuchen
3 godz.
Cornflakes-Schoko-Kekse
2 godz. 40 min