Butterkuchen mit Vanillecreme

Butterkuchen mit Vanillecreme

3.4 198 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Milch
    220 g
  • Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
    80 g
  • Eier Größe L
    4
  • Mehl und etwas mehr zum Verarbeiten
    750 g
  • Salz
    1 TL
Füllung
  • Milch
    450 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zucker
    40 g
  • Butter weich, in Stücken
    300 g
Belag
  • Sahne
    80 g
  • Zucker
    60 g
  • Zimt
    ½ TL
  • Mandelstifte
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 396 kcal / 1656 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...