Kirsch-Vanille-Torte

Kirsch-Vanille-Torte

4.4 454 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 24 godz.
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Zucker
    300 g
  • Mehl
    120 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Eier getrennt
    5
  • Mandelstifte
    100 g
Belag und Fertigstellung
  • Vanillepuddingpulver
    1 Päckchen
  • Zucker
    60 g
  • Milch
    400 g
  • Tortenguss, rot
    1 Päckchen
  • Schattenmorellen (680 g), abgetropft (Saft auffangen)
    1 Glas
  • Schmand
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 EL
  • Sahnesteif
    2 Pck.

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 535 kcal / 2236 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...