Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 300 g Zucker
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 5 Eier, getrennt
- 100 g Mandelstifte
Belag und Fertigstellung
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver
- 60 g Zucker
- 400 g Milch
- 1 Päckchen Tortenguss, rot
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft (Saft auffangen)
- 200 g Schmand
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2236 kJ / 535 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Käse-Sahne-Torte
6h
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.
Rotkäppchen-Kuchen
4h