Urządzenia i Akcesoria
Limo-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 Stücke
Składniki
-
Mehl140 g
-
Weinstein-Backpulver1 ½ TL
-
Eier (Kl. M)2
-
Zucker90 g
-
Öl50 g
-
Orangenlimonade100 g
-
Wasser, heiß750 g
-
Mandarinen (Abtropfgew. je 175 g)2 Dosen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Schmand250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1322 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Maulwurf-Kuchen
2 godz.
Cheesecake mit Himbeeren
2 godz.
Amerikaner "black&white"
1 godz.
Pfannkuchen für jeden Tag
20 min
Schaumkusstorte
3 godz. 45 min
Pfannkuchen
20 min
Sahne-Waffeln
40 min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 godz. 55 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Tortenboden
45 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min