![Spiegelei-Kuchen Spiegelei-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D7C8F7F3-2B38-416A-B66F-BC5AF8A49EF2/Derivates/6D2811F4-8720-48E4-BE0F-660C908A8DF0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
Pck. Puddingpulver, Sahne-Geschmack
lub 2 Pck. Puddingpulver mit Vanillegeschmack - 1000 g Milch
- 350 g Zucker
- 200 g Mehl
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 4 Eier
- ½ Pck. Backpulver
- 500 g Saure Sahne
- 400 g Crème fraîche
- 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 480 g), halbiert
- 2 Pck. Tortenguss, weiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35 min.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min
Schoko-Kiba-Kuchen
1 Std. 45 Min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20min
Mandarinenkuchen vom Blech
1h 30 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Rotkäppchen-Kuchen
4h