Riemchen-Apfelkuchen

Riemchen-Apfelkuchen

2.4 149 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Wasser
    100 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    40 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Eier
    4
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    700 g
  • Salz
    2 Prisen
Belag und Fertigstellung
  • Apfelmus (700 g)
    1 Glas
  • Puderzucker oder Hagelzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 12 Stücke

Białko 112 g
Kalorie 21686 kJ / 5181 kcal
Tłuszcz 203 g
Błonnik 41 g
Węglowodany 714 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...