Urządzenia i Akcesoria
Riemchen-Apfelkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Wasser100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker40 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Eier4
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen700 g
-
Salz2 Prisen
Belag und Fertigstellung
-
Apfelmus (700 g)1 Glas
-
Puderzucker oder Hagelzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
112 g
Kalorie
21686 kJ /
5181 kcal
Tłuszcz
203 g
Błonnik
41 g
Węglowodany
714 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An apple a day...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Zitronenkuchen
4 Std.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Klassischer Streuselkuchen
3 Std. 20 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Käsekuchen
4 Std. 30 Min