Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil
- 600 g beef fillet steak, cut in strips (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 2 pinch ground black pepper
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 250 g fresh mushrooms, quartered
- 30 g water
- 10 g cornflour
-
½
meat stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp meat stock paste, homemade - 1 tsp English mustard or other strong mustard (e.g. Dijon)
- 200 g cream
- 50 g pickled gherkins, cut in strips (opcjonalnie)
- fresh parsley leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 Std. 30 Min
Vegetable Soup
35 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Lasagne Bolognese
1h 45min
Beef Goulash with Bread Dumplings; Individual Cheesecakes
2h 10min
Bolognese Sauce
1h 15min
Beef Stroganoff
1h
Spaghetti Carbonara
40min
Mashed Potatoes
45min
Beef Bourguignon
1 Std. 30 Min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min