
Urządzenia i Akcesoria
Curried Parsnip Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
parsnips cut in pieces (3 cm)350 g
-
onion quartered60 g
-
curry powder (e.g. Madras)1 tsp
-
unsalted butter diced50 g
-
liquid vegetable stock (see tip)750 g
-
fine sea salt or to taste½ tsp
-
ground black pepper or to taste1 pinch
-
double cream (opcjonalnie)20 g
-
croutons (opcjonalnie)60 g
-
fresh chives (opcjonalnie) snipped in lengths (3 mm)1 heaped Tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
165.3 kcal /
691.4 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
275.9 mg