Curried Parsnip Soup

Curried Parsnip Soup

4.8 587 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • parsnips cut in pieces (3 cm)
    350 g
  • onion quartered
    60 g
  • curry powder (e.g. Madras)
    1 tsp
  • unsalted butter diced
    50 g
    olive oil
  • liquid vegetable stock (see tip)
    750 g
    liquid chicken stock, (see tip)
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    1 pinch
  • double cream (opcjonalnie)
    20 g
  • croutons (opcjonalnie)
    60 g
  • fresh chives (opcjonalnie) snipped in lengths (3 mm)
    1 heaped Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 165.3 kcal / 691.4 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 17.9 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 275.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...