Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g parsnips, cut in pieces (3 cm)
- 60 g onion, quartered
-
50
g unsalted butter, diced
lub olive oil - 1 tsp curry powder (e.g. Madras)
-
750
g liquid vegetable stock (see tip)
lub liquid chicken stock - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g double cream (opcjonalnie)
- 60 g croutons (opcjonalnie)
- 1 heaped Tbsp fresh chives, snipped in lengths (3 mm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 691.4 kJ / 165.3 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 275.9 mg
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Carrot and Swede Mash
20 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Creamy tomato soup
30min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min