Wersje kompatybilne
Tallarines con salsa de maíz a la vainilla y vieiras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de dados de beicon ahumado (1 cm)
- 30 g de mantequilla
-
30
g de cebolla
lub 1 chalota (30 g) - 200 g de maíz en conserva
- 150 g de caldo de pescado
- 1 vaina de vainilla
- 40 g de queso rallado (parmesano, manchego, etc.)
- 250 g de nata
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 2 cucharaditas de sal
- 500 g de tallarines al huevo de pasta fresca
- 6 vieiras grandes limpias con su coral
- 6 pellizcos de sal negra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2615 kJ / 625 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 988.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tallarines a la amatriciana
55 min
Pasta con pollo en salsa de limón y albahaca con queso ricota
30 min
Espaguetis integrales con salsa Alfredo
20 min
Risotto de espinacas y gambas
25 min
Pastel de patata y champiñón
1 godz. 20 min
Risotto con calamares en salsa americana para dos
30 min
Rollitos de espagueti con almejas y salsa de mantequilla al limón
30 min
Verduras gratinadas con salsa de queso azul
1 godz. 30 min
Curry japonés de ternera
40 min
Arroz cremoso con gorgonzola y aguacate
35 min
Macarrones alpinos
45 min
Risotto con calabacín y beicon
35 min