Wersje kompatybilne
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de filetes de res, salpimentado
- 40 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 60 g de chile pasilla, sin venas, tallo ni semillas
- 250 g de jitomate
- 300 g de higos
- 750 g de vino tinto
- 250 g de agua
- 1 cdita de tomillo seco
- 2 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1496 kJ / 356 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Adobo con carne
50min
Cerdo entomatado
50min
Pescado a la talla
40 min
Rollo de cerdo con espinaca
55min
Corona de costillas de cerdo con aderezo de quesos
3h
Mole de pimienta
25min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Mole ligero de poblano y almendras
20 min
Mole huasteco
20 min
Mole Negro
2h
Cochito
50min