Wersje kompatybilne
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de filetes de res, salpimentado
- 40 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 60 g de chile pasilla, sin venas, tallo ni semillas
- 250 g de jitomate
- 300 g de higos
- 750 g de vino tinto
- 250 g de agua
- 1 cdita de tomillo seco
- 2 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1496 kJ / 356 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa de almendras
2hod.
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1hod. 10min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1h 30min
Costillas de cerdo agridulces
40min
Mole pobre
1h 40min
Filete de res con salsa de jamaica
50 min
Sopa de lima yucateca
40min
Huevos ahogados en cazuela
45 min
Pollo encacahuatado
45 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45 min