
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive
- 200 g d'oignons jaunes coupés en quartiers
- 120 - 150 g de carottes coupées en rondelles (1 cm)
- 50 - 70 g de branche de céleri coupé en tronçons (0.5 cm)
- 50 g de vin blanc
- 1 ½ c. à café moutarde de Dijon
- ¾ - 1 c. à café sel
- ½ c. à café poivre moulu
- 750 g de bouillon de poule (voir "Conseil(s)")
- 2 - 3 brin thym frais
- 800 g de cuisses de dinde, sans peau et désossées coupées en morceaux (4 cm)
- 150 g de lardons
- 250 g de champignons frais coupés en quartiers
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe persil frais haché
- 10 g de fécule de maïs
- 1 ½ c. à café de moutarde à l'ancienne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 574 kcal / 2404 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Sód
- 980 mg