Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g camarão c/ casca
- 800 g água
- 100 g chouriço de carne s/ pele
- 250 g miolo de amêijoa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g tomate
- 400 g cenoura
- 40 g azeite
- 150 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco - 1 folha de louro
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 1000 g feijão-branco cozido escorrido
- Sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2074.7 kJ / 495.9 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1087 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão-verde
1h 10min
Empadão de javali
13h
Empadão da consoada
1h
Minirrolos de carne com cuscuz
50min
Arroz de ervilhas com salsichas
30min
Sorvete de citrinos
Brak ocen
Salada de grão e bacalhau
1h
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30min
Empadão de frango com caril
1h 15 min
Sopa de espinafres com ovo
30min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Frango à Gomes de Sá
1h 20 min