Feijoada à marinheiro

Feijoada à marinheiro

4.9 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • camarão c/ casca
    600 g
  • água
    800 g
  • chouriço de carne s/ pele
    100 g
  • miolo de amêijoa
    250 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • tomate
    150 g
  • cenoura
    400 g
  • azeite
    40 g
  • vinho branco
    150 g
  • caldo de marisco caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de marisco
  • folha de louro
    1
  • malagueta (opcjonalnie)
    1
  • feijão-branco cozido escorrido
    1000 g
  • Sal q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 495.9 kcal / 2074.7 kJ
Białko 37.1 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 1087 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...