Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 30 g coentros
- 30 g azeite
- 80 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g polpa de tomate
- 1000 g lulas limpas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de piripíri
Puré
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 c. chá de sal
- 350 g leite
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1367.5 kJ / 326.8 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 704.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1h 20min
Esparguete com alho-francês e camarão
45min
Bifes de atum com molho de tomate
30min
Guisado de vitela, cogumelos e pimentos
8 godz. 30 min
Tabuleiro doce
50min
Legumes salteados com molho de brócolos - TM6
30min
Empadão da consoada
1h
Tabuleiro doce e salgado
20min
Arroz de ervilhas com salsichas
30min
Tarteletes de clementinas
40min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30min
Pudim de bolo-rei
1h