Wersje kompatybilne
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 150 g queijo parmesão
- 20 g água, mais q.b. p/ cozer
- 300 g espinafres baby
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 500 g queijo ricota escorrido
- 1 limão, só a raspa
- 1 ovo
- 150 g farinha tipo 65
Molho
- 75 g manteiga
- 25 g azeite
- 5 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1524.2 kJ / 364.3 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 786.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de alho-francês com crosta de massa
45min
Gnocchi de cenoura com molho de gorgonzola e nozes
1 Std. 25 Min
Tzatziki
20min
Escondidinho de carne seca
12h
Goulash com dumplings
1h 30min
Bao de cogumelos salteados e molho barbecue
1h 15min
Baba ghanoush em pão pita com borrego
1h 50min
Caril tailandês
45min
Pão pita com recheio mediterrânico
20min
Falafel com húmus de beterraba
20min
Risoto de beterraba
30min
Húmus
10min