Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g espargos cortados em pedaços
- 150 g espinafres descongelados bem espremidos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 60 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 500 g leite
- 5 gemas de ovo
- 5 claras de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 398 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Soufflé de brócolos e milho
1h
Soufflé de alho-francês
1u. 30min
Empadinhas de tomate e manjericão
1h 20min
Risoto de cevada perolada, agrião e espargos
1u. 15min
Soufflé de legumes da época
2 Std. 10 Min
Sopa fria de milho e espargos laminados
35 min
Tarte de feta e espinafres
40 min
Pudim de alcachofra, curgete e queijo de cabra
45min
Soufflé de queijo
50 min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 min
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h