Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo Gruyère
- 500 g leite
- 50 g farinha
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 4 gemas de ovo
- 200 g brócolos cozidos
- 100 g milho cozido escorrido
- Sal q.b.
- 1 pitada de pimenta
- 4 claras de ovo
- 5 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1174 kJ / 281 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada
50 Min
Soufflé de espinafres e cogumelos
1 godz. 20 min
Soufflé de atum e cebolinho
1 Std. 5 Min
Soufflé de alho-francês
1sa 30 dk
Soufflé de espinafres e espargos
1sa 30 dk
Tarte de polenta e curgete
50 Min
Minicalzones de espinafres e ricota
1 godz. 20 min
Torta de cogumelos
1 Std. 40 Min
Soufflé de queijo
50 Min
Tarte de couve-flor e queijo
50 Min
Soufflé de cenoura e salsa
1 godz. 20 min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35 dk