Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, para untar
- 200 g leite de amêndoas
- 100 g farinha de trigo
- 50 g farinha de trigo integral
- 100 g açúcar mascavo
- 5 g canela em pó
- 100 g nozes picadas
- 70 g uva passa
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 11821 kJ / 2828 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 295 g
- Tłuszcz
- 178 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 1088 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa
50min
Bolo de rolo
40min
Brigadeiro de capim-santo de colher
20 min
Polenta
40min
Pasta de grão de bico (homus)
40min
Bolo de cenoura e laranja sem glúten
55min
Bolachas de queijo
2h 30 min
Salada de brócolis com pimentão vermelho e pinoli
10 min
Molho de mostarda e vinagre balsâmico
10 min
Purê de batata
50min
Caldo de legumes
45min
Muffins de mirtilo e queijo vegan
1h 20 min