Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitrolle
- 4 Eier
- 1 Eigelb
- 30 - 40 g Wasser
- 120 g Zucker und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mehl
- 1 Msp. Backpulver
- 25 g Speisestärke
Zitronen-Sahne-Creme und Fertigstellung
- 6 Blätter Gelatine
- 800 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Puderzucker
- 100 g Zitronensaft
- 2 Pck. Sahnesteif
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bienenstich
2 godz. 40 min
Biskuit
1h 30 min
Donauwellen
2 godz. 40 min
Schwarzwälder Kirschtorte
4 Std.
Nuss-Sahne-Torte
8h
Mini-Biskuitrollen mit bunter Beerenfüllung
3h
Süßer Mürbeteig
1 godz. 50 min
Zitronen-Biskuitrolle
5 godz.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Bunter Retro-Obstboden
10h
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min