Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Zitronenschale
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
- 4 - 5 Prisen Tonkabohne, gemahlen
- Mehl zum Bearbeiten
- 150 g Beeren, gemischt, frisch
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Osternest
2 godz.
Pfirsich-Biskuitrolle
2u. 10min
Brombeer-Mohnschnecke
2 godz. 5 min
Apfel-Hefe-Schnecken
2 godz. 40 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 Std.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Pistazien-Hefezopf
2 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min