Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo, pelados
- 120 g de cebolla blanca, en gajos
- 30 g de aceite de oliva
- 180 g de jitomate guaje, sin semillas y en cubos (aprox. 3 piezas)
- 200 g de puré de tomate
- 100 g de kale, sin tallos y en trozos
- 200 g de calabacitas, en cubos (aprox. 2 piezas)
- 1200 g de agua
- 1 - 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 210 g de garbanzo, enlatado, escurrido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 551 kJ / 131 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 357 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Sopa versátil de verduras TM6
50min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Tinga de col
35 Min
Crema de ejotes con verduras
35 Min
Quinoa con ejotes
30min
Tostadas de setas
30min
Tortitas de lentejas y sopa de calabacitas
1h 30min
Sopa de coliflor y garbanzos
50min
Enchiladas poblanas veganas
40min