Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo, pelados
- 120 g de cebolla blanca, en gajos
- 30 g de aceite de oliva
- 180 g de jitomate guaje, sin semillas y en cubos (aprox. 3 piezas)
- 200 g de puré de tomate
- 100 g de kale, sin tallos y en trozos
- 200 g de calabacitas, en cubos (aprox. 2 piezas)
- 1200 g de agua
- 1 - 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 210 g de garbanzo, enlatado, escurrido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 551 kJ / 131 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 357 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema vegana de cilantro y espinacas
25 min.
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Pozole de setas
1h
Sopa de setas
35p
Sopa de habas
2óra
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Quinoa con ejotes
30 min.
Sopa de garbanzos (Revithia)
1 godz. 40 min
Sopa de coliflor y garbanzos
50min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Sopa de verduras y albóndigas
40 min